Image

compania

Precizări ale Pasteur Filiala Filipești în urma cazurilor de îmbolnăviri cu covid19

16 angajați ai Pasteur Filiala Filipești au fost confirmați cu covid19 ca urmare a testărilor solicitate de companie, după raportarea primului caz de infectare. Managementul a decis proactiv închiderea unitații de producție afectate și a contactat imediat autoritățile pentru demararea operațiunilor de dezinfectare, anchetă epidemiologică și coordonare a eforturilor. Suntem în strânsă legătură cu acestea și cooperăm total pentru limitarea potențialelor efecte. Colegii confirmați cu covid19 sunt în prezent asimptomatici și în stare bună.

Ținem să precizăm că de la debutul pandemiei, compania a aplicat toate recomandările instituțiilor publice abilitate și a implementat inclusiv măsuri suplimentare pentru protecția angajaților și a clienților. Am aplicat sistemul de telemuncă acolo unde este posibil, am segregat fluxurile și reorganizat programul de lucru în ture și am restricționat accesul și interacțiunile între departamente. De asemenea, am oferit colegilor transport autorizat cu microbuze de capacitate mai mică, pentru limitarea concentrării de persoane. Am instruit personalul în ceea ce privește covid19, am suplimentat dezinfectările spațiilor și       le-am pus la dispoziție colegilor materiale și echipamente de protecție. Angajații nostri beneficiază de truse de igienizare cu dezinfectanți pentru uz uman și săpun și sunt scanați termic la început și la final de program.

Menționăm că cele 16 cazuri de covid19 au fost înregistrate doar la una dintre cele două unități de producție pe care Pasteur Filiala Filipești le deține la Filipeștii de Pădure. Acestea se află  în clădiri separate, la o distanță de circa 100 metri una de alta și beneficiază  fiecare  de personal și fluxuri distincte. Doar unitatea afectată fost temporar închisă. Cea de-a doua funcționează în continuare, în conditii crescute de siguranță și protecție. Monitorizăm în continuare situația și suntem în contact permanent cu autoritățile.

Această situație nu afectează activitatea de distribuție. Farmavet continuă să funcționeze normal, să primească și să onoreze comenzi, în condiții de igienă și siguranșă. Depozitele noastre sunt deschise și operaționale, iar echipele de vânzări și customer suport sunt integral funcționale. Vă asigurăm că ne continuăm activitatea concomitent cu aplicarea măsurilor de protecție a angajaților și clienților, indicate de autorități, dar și suplimentare, decise la nivelul companiei.

CONVOCATOR AL ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR FARMAVET S.A. DIN DATA DE 30 IULIE 2020/31 IULIE 2020

Directoratul Farmavet S.A., o societate pe acțiuni administrata in sistem dualist și care funcționează în conformitate cu legile din România, având sediul social în București, Sectorul 6, Calea Giulești, Nr. 333, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/131/1991, cod unic de înregistrare 256, având un capital social subscris și vărsat de 1.833.697,90 RON (Societatea), potrivit prevederilor Legii Societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare și prevederile actului constitutiv al Societății (Actul Constitutiv),

Convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății (AGOA) la sediul social al Societății situat în București, Sectorul 6, Calea Giulești, Nr. 333 și prin mijloace electronice de transmisie a datelor, în data de 30 iulie 2020, începând cu ora 10:00. În cazul în care, la data menţionată mai sus, ca fiind data primei convocări a şedinţei AGOA nu se întruneşte cvorumul de prezenţă prevăzut de lege şi/sau Actul Constitutiv, se convoacă şi se fixează cea de-a doua şedinţă AGOA pentru data de 31 iulie 2020 începând cu ora 10:00, având aceeaşi ordine de zi.

Documente referitoare la ordinea de zi a  AGOA:

Convocator AGOA 30_31 iulie 2020 click aici
Situatii financiare individuale 2019 click aici
Propunere repartizare profit 2019 click aici
Raportul Auditorului Independent privind situatiile financiare 2019 click aici
Raportul Consiliului de Supraveghere privind situatiile financiare 2019 click aici
Raportul Directoratului privind situatiile financiare 2019 click aici
Buletin vot_corespondenta_AGOA_30 iulie 2020 click aici
Buletin vot_corespondenta_AGOA_30 iulie 2020_vot secret punctul 3 click aici

 

Grupul Farmavet oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții farmaceutice și de nutriție pentru domeniul veterinar din România, a oferit asociației Dăruiește Viață săpunuri, detergenți și dezinfectanți pentru uz uman, precum și produse pentru relaxare musculară în valoare de 100.000 lei. Acestea vor ajunge la cadrele medicale din instituțiile publice de sănătate care tratează sau vor prelua pacienți cu Covid19 din București și din țară. De asemenea, acestea vor fi distribuite spitalelor și secțiilor care trebuie să asigure continuitatea asistenței medicale, mai ales a pacienților vulnerabili sau cu urgențe medicale.

„Ne bucurăm să putem ajuta cadrele medicale și pacienții cu produse de igienă indispensabile, care contribuie la prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor. Pe lângă săpunuri, detergenți și dezinfectanți, avem posibilitatea să oferim corpului medical și produse care să ajute la atenuarea efectelor efortului fizic susținut și îndelungat în această perioadă. Mulțumim asociației Dăruiește Viață pentru preocuparea față de sistemul de sănătate, grija pentru pacienți și pentru operativitate”, a declarat Irina Roșu, CEO al grupului Farmavet.

Image

Produsele sunt oferite de către Farmavet SA – distribuitor major de soluții medicale veterinare și sunt realizate în România de către Pasteur Filiala Filipești SA – unul dintre principalii producători de preparate biologice și medicamente generice din domeniul veterinar. Farmavet SA, Pasteur Filiala Filipești SA și FNC Nutriție Pietroiu SA (producător de furaje pentru animale) fac parte din grupul Farmavet*

Donația constă în:

  • 1.000 litri Soft As - săpun lichid pentru spălarea mâinilor și a corpului
  • 480 litri Degres As – detergent lichid superconcentrat pentru suprafețe, din care pot fi obținute până la 48 de tone de soluție de spălare, în funcție de gradul de murdărie.
  • 100 litri Deo sept - detergent dezinfectant lichid concentrat pentru decontaminarea şi dezinfectarea suprafeţelor, echipamentelor, utilajelor şi mobilierului din spaţii publice, unităţi medicale, laboratoare, mijloace de transport public
  • 2.400 de produse Eqvagel Forte, gel calmant și relaxant pentru uz uman, folosit pentru contracturi musculare după efort fizic și pentru stimularea circulației.

*Grupul Farmavet - nu reprezintă o entitate juridică. Termenul denumește generic managementul integrat al celor trei entități.

Pasteur Filiala Filipești a fost recertificată GMP

Unitățile de producție care fac parte din grupul de producție Pasteur de la Filipeștii de Pădure au fost recertificate în ianuarie 2020 pentru standardul Good Manufacturing Practice, cea mai importantă validare care confirmă siguranța și calitatea produselor farmaceutice realizate. Acordarea certificării este condiționată de implementarea și respectarea unor norme, principii și reguli GMP stabilite în Directiva 91/412/EEC.

Certificarea GMP a fabricilor Pasteur vizează un ansamblu complex de sisteme în zonele de producție, depozitare, calitate, mentenanță și validări echipamente, instalații și fluxuri, pregătirea și instruirea personalului și biosecuritate. Acestora li se adaugă dotările fabricilor și configurația spațiilor – camere albe farmaceutice și utilități farmaceutice (apă purificata, HVAC sistem de ventilație și tratare a aerului, BMS etc). Pasteur Fililala Filipești a fost pentru prima dată certificată GMP în 2017.

Image

Unitatea produce atât produse sterile, cât și nesterile - soluții injectabile, comprimate, soluții orale, pulberi, suspensii și unguente. Portofoliul său numără peste 412 formulari în 151 de branduri: antibiotice, anti-inflamatoare, antiparazitare, produse hormonale, oftalmice și otice, vitamine, minerale și rehidratante, raticide, insecticide, cosmetice, dezinfectanți și detergenți.

Pasteur Filiala Filipești deține laboratoare performante de testare microbiologică și fizico chimică a materiilor prime și a produselor finite, în conformitate cu standardele de calitate prevăzute în Farmacopeea Europeană: laborator HPLC, laborator pentru studii de stabilitate și un laborator interfazic ce analizează calitatea produselor în diferite stadii înainte de ambalare. Laboratoarele sunt organizate conform standardelor GLP (Good Laboratory Practice), dotate cu echipamente competitive și fluxuri conforme standardelor în vigoare. Investițiile totale în cele două capacități de producție Pasteur Filiala Filipești s-au ridicat la peste 14 milioane EUR.

produse

Dezinfectantul Aldezin a fost aprobat pentru utilizare în spații publice și private

Pasteur Filiala Filipești, unul dintre cei mai importanți producători de preparate biologice,medicamente și produse veterinare din România, anunță că dezinfectatul Aldezin a fost avizat de către Comisia de Biocide a Ministerului Sănătății și poate fi folosit pentru categoria TP2 - dezinfectare în spații publice, private și industriale. Produsul a fost testat și confirmat de un laborator international independent, acreditat de către autoritățile competente, ca fiind eficient, în formularea adecvată, împotriva Coronavirusurilor umane cunoscute.

Laboratorul J.S Hamilton Polonia a testat Aldezin și a certificat în luna martie a acestui an acțiunea virulicidă a dezinfectantului împotriva Coronavirusurilor umane într-o concentrație de 3% și cu un timp de acțiune de 60 de minute.

Conform avizării TP2, Aldezin poate fi utilizat la dezinfectarea suprafețelor, materialelor, echipamentelor și mobilierului – care nu sunt in contact cu produse alimentare – pereților, podelelor și solului din spații private, publice și industriale, cu excepția domeniului medical. Aldezin este un dezinfectant profesional concentrat cu acțiune bactericidă, virulicidă și fungicidă avizat și pentru industria alimentară (categoria TP4), precum și pentru domeniul veterinar (categoria TP3).

Aldezin este produs de Pasteur Filiala Filipești fiind un biocid cunoscut și larg utilizat și care, până în 2016, a fost avizat și pentru utilizare în categoria TP2. Pe fondul deficitului de dezinfectanți din România în această perioadă, compania a solicitat și a primit reavizarea Aldezin pentru utilizare TP2 conform descrierii de mai sus.

Image

Pasteur Filiala Filipești este unul dintre cei mai importanți producători de preparate imunologice și generice din domeniul veterinar din România. Compania deține la București o capacitate de producție care realizează vaccinuri, reagenți și kit-uri de diagnostic. Pasteur Filiala Filipești deține și două facilități de producție certificate GMP (Good Manufacturing Practices) la Filipeștii de Pădure, unde realizează soluții injectabile, comprimate, soluții orale, pulberi, suspensii și unguente din categoriile antibiotice, anti-inflamatoare, antiparazitare, produse hormonale, oftalmice și otice, vitamine, minerale și rehidratante, raticide, insecticide, cosmetice, dezinfectanți și detergenți.

Pasteur Filiala Filipești face parte, alături de Farmavet – distribuitor major de produse și soluții veterinare și FNC Nutriție Pietroiu – producător de furaje animale, din grupul denumit generic* Farmavet.

*Grupul Farmavet nu reprezintă o entitate juridică. Termenul denumește generic managementul integrat al celor trei entități.